Emil Viktor Sveum tok gull i u-NM!

Emil setter norgesrekord og vinnerløft på 80 kg i støt.

Emil Viktor Sveum tok gull i ungdoms-NM!

Nytt NM-Gull og norske rekorder til Emil Viktor Sveum

 

Emil Viktor Sveum fra Gjøvik Atletklubb forsvarte sitt NM gull fra i fjor og ble i helgen norsk mester i vektløfting for gutter ungdom, arrangert av Hitra Vektløfterklubb, i klasse inntil 55kg kroppsvekt.

 

I rykk startet Emil Viktor på 59 kg og dette gikk lett. Han høynet så til 63 kg som var tangering av personlig treningsrekord og forsøk på ny norsk rekord. Også dette gikk fint. I siste løftet økte Emil Viktor vekta til 65 kg. Han gjorde nok et solid og teknisk flott løft. Vekta opp på strake armer og igjen godkjent av alle 3 dommere.

 

Emil Viktor hadde nå et forsprang på de andre og startet på 70 kg i støt for med det å sikre seier. Løftet gikk fint og Emil Viktor høynet så til 75 kg for å forsøke på norsk rekord. Han hadde tatt vekta på trening tidligere, men aldri på stevne. Emil Viktor viste knallform og vekta gikk opp på strake armer uten noen problemer. I siste løftet gamblet Emil Viktor på at formtoppen var prikket inn og forlangte 80 kg på stanga.

Alt å vinne og ingen ting å tape. Her måtte Emil Viktor ta ut alt, men vekta gikk til slutt opp på strake armer, og han kunne juble for nok en rekord.

 

Emil Viktor’s resultater er nye norske ungdoms-rekorder i vektklassen både i rykk, støt og sammenlagt. Ikke nok med det, resultatene er også nye rekorder i vektklassen for junior.

 

Resultater Ungdom Menn klasse 55kg ( hhv. rykk – støt – sammenlagt – poeng ) :

Nr. 1. Emil Viktor Sveum, Gjøvik Atletklubb: 65 – 80 – 145 – 232,79

Nr. 2. Iver Svorstøl, Tambarskjelvar IL: 54 – 70 – 124 – 198,10

Nr. 3. Tomack Sand, Hitra VK: 43 – 60 – 103 – 160,14